Weer volop Nachtegaalmeel beschikbaar

De Nachtegaal heeft kortgeleden weer flink gemalen.
Met twee dagen van stevige westenwind was het mogelijk om maar liefst 2000 kilo volkorenmeel te produceren.
Winkel-met-meel-2015-03 (3:2)

De bakker is inmiddels weer bevoorraad en ook onze eigen winkel is weer voldoende bijgevuld.

Een deel van dit tarwemeel wordt de komende weken door onze molenaars tot bloem gezeefd, onder andere om verder te verwerken in onze pannenkoekenmix en vijfgranenbroodmix.
Bij dit zeefproces blijven waardevolle restproducten over. Zo zijn de vliesjes, beter bekend als zemelen, vooral geschikt om de spijsvertering en de stoelgang te stimuleren. Heel smakelijk in pap, vla of pudding, of om wat meer „body” of „bite” aan uw recepten te geven. Maar ook voor de hengelsportliefhebber perfect voor een goed deeg of om bij de visplek bij te voeren.
De grotere restdelen van de tarwekorrel, de zogenaamde griezen (vergelijkbaar met griesmeel), zijn vanwege de voedingswaarde uitstekend geschikt om pudding of pap van te maken. Een leuke uitdaging kan het zijn om er ook eens taart, cake of koekjes mee te bakken.

Grieskoekjes

Ook voor baktips kunt u in onze winkel terecht, maar vooral uw eigen recepten en ervaringen worden er bijzonder op prijs gesteld.

© Copyright 2018. De Stichting tot behoud van De Nachtegaal | Colofon