“Heel Beemster Bakt”

Ter gelegenheid van het 350 jarig bestaan van De Nachtegaal kunnen thuisbakkers uit de regio Beemster, Zeevang, Graft-de Rijp en Purmerend deelnemen aan het eenmalig jubileumbakfestijn “Heel Beemster Bakt”. Bent u een thuisbakker in deze regio en ambieert u “eeuwige bakkersroem” schrijf u dan tijdig in.

Workshop

Op zaterdag 1 juni wordt de aftrap gegeven voor deze unieke bakwedstrijd in drie categorieën; 1. Cake en koek, 2. Brood en 3. Taart.

Voor alle deelnemers is er die dag een workshop door de bakkers Harry en Marcel de Groot met informatie en tips hoe iedereen zelf prijswinnende lekkernijen kan maken. Tevens ontvangt iedere deelnemer meel uit het assortiment van De Nachtegaal. Voor het bakken, dat thuis dient te gebeuren, mogen uiteraard ook eigen verkozen ingrediënten worden toegevoegd.

Wedstrijd

De uiteindelijke wedstrijd vindt plaats op zaterdag 6 juli in de voortuin van Agrarisch Museum Westerhem aan de Middenweg 185 in Middenbeemster. Die dag worden de uiterlijk om 11:00 uur aangeleverde culinaire creaties door een deskundige jury beoordeeld op smaak en originaliteit.

Na een voorselectie volgt om 13:00 uur het finale jury oordeel met direct aansluitend de prijsuitreiking in de verschillende categorieën.

De middag wordt vervolgd in de boomgaard van het museum met een gezellige markt met streekproducten en een high tea waar van de diverse bakinzendingen geproefd kan worden.

 

Inschrijven en voorwaarden

Vanaf 1 mei kan voor slechts eur 10,- (+ transactiekosten van min. €0,35) worden ingeschreven. Per categorie worden 30 deelnemers toegelaten en men kan aan niet meer dan één categorie deelnemen met één bakproduct. Bekijk de pagina van ‘Heel Beemster Bakt‘ voor de voorwaarden en om uzelf in te schrijven.

© Copyright 2018. De Stichting tot behoud van De Nachtegaal | Colofon