Heel Beemster Bakt

Om meer mensen de kans te bieden deel te nemen aan “Heel Beemster Bakt” is besloten dit culinaire evenement uit te stellen naar oktober/november 2019.


Op zaterdag 1 juni is de aftrap van onze grote bakwedstrijd: Heel Beemster Bakt. Een bakwedstrijd in 3 categorieën, te weten 1. Cake en koek, 2. Brood en 3. Taart.

Aan iedere categorie kunnen maximaal 30 personen deelnemen. Deze personen mogen niet beroepsmatig actief zijn in een van deze categorieën. Er kan per persoon slechts aan 1 onderdeel meegedaan worden.

De bakwedstrijd wordt opengesteld voor deelnemers uit de Beemster, Zeevang, Graft-de Rijp en Purmerend. Afhankelijk van de categorie ontvangen de deelnemers ingrediënten die tot het assortiment van de molenwinkel behoren. Daarnaast mogen ingrediënten en producten die niet in de molenwinkel verkrijgbaar zijn worden toegevoegd.

Aanmelden is noodzakelijk en de inschrijfkosten bedragen € 10,00 p.p. (+ transactiekosten van min. €0,35 per bestelling)
De bakkers Harry en Marcel de Groot geven op 1 juni in een workshop informatie en tips om het lekkerste brood, cake of taart te kunnen bakken. Zij hebben ook zitting in de jury die “blind” de ingezonden baksels op smaak, geur en uiterlijk zullen beoordelen.
Op 6 juli worden de voorgeselecteerde baksels vanaf 13.00 uur publiekelijk gejureerd.
Per categorie kunnen 3 prijzen worden gewonnen.

Met het zich aanmelden voor dit bakevenement verklaart de deelnemer akkoord te gaan met het wedstrijdreglement. Bekijk deze hier: file-pdf-acrobat Reglement-Heel-Beemster-Bakt.pdf.

© Copyright 2018. De Stichting tot behoud van De Nachtegaal | Colofon