De Nachtegaal heeft de wind weer mee!

de-Nachtegaal-2013-fotorose

Wie nu De Nachtegaal fier zijn rondjes ziet draaien realiseert zich misschien niet dat dit kortgeleden nog een moeizaam te bereiken droombeeld leek.

Het is echter al een eeuwigheid geleden dat een handjevol enthousiastelingen zich belangeloos ging inzetten voor het behoud van het op dat moment tot een ruïne verworden molenrestant in de Beemster.

Het belang van deze enige korenmolen in de Beemster was voor de voorvechters van het eerste uur (Jaap van der Veen, Bert Jaarsma, Piet Hein Havik en Fred van Zon) voldoende reden om zich in januari 2005 met hart en ziel in te willen zetten.

Nu exact 10 jaar later (ruim 250 vergaderingen, enkele duizenden telefoongesprekken en ruim 7000 e-mails verder) is er een resultaat geboekt waar de gehele Beemstergemeenschap trots op kan zijn.

Een unieke windmolen met een bijzondere geschiedenis is niet alleen behouden gebleven maar biedt De Beemster een werkend stuk cultuurbezit van formaat.

Zeker nu De Nachtegaal daadwerkelijk maalvaardig is gebleken wensen wij De Beemster nog Nachtegaalmeel toe tot in lengte van dagen.

Het bestuur bedankt de trouwe achterban, de donateurs, de vrijwilligers, klanten en bezoekers voor de ondersteuning die het mogelijk maakt om De Nachtegaal in bedrijf te houden.

© Copyright 2020. De Stichting tot behoud van De Nachtegaal | Colofon