Donatie Beemster Tuinenweekend

Het Beemster Tuinenweekend op 13 en 14 juni was voor de dames van Inner Wheel Purmerend reden om de prachtige tuin van Nekkerweg 32 te benutten voor hun jaarlijkse sponsoractie.

Ria en Dick Rijser stelden voor deze gelegenheid hun prachtige parktuin beschikbaar voor de verkoop van overheerlijke zelfgebakken taarten en andere lekkernijen.

foto 3

Omdat Inner Wheel op het idee was gekomen om de opbrengst beschikbaar te stellen om De Nachtegaal „verlicht op de kaart te zetten” werden ook heerlijke Beemster Paerel broden gebruikt en verkocht. Dit brood, gebakken door bakker Harry de Groot, is het eindproduct van door De Nachtegaal gemalen volkorenmeel. Dit meel is op haar beurt weer het resultaat van door Jan van Kempen in de Beemster verbouwd graan. Een prachtig Beemster “Inner Wheel” concept dus.

Naast de verkoop van „Harry’s heerlijke broden” verzorgden de Inner Wheel dames ook zeer smakelijk belegde sandwiches.

De Nachtegaal was beide dagen in de tuin aanwezig met een kraampje met meelproducten en informatie over de molen en het Beemster Paerel concept. Als pronkstuk stond ook de bakfiets van transportbedrijf (Ron) Rijser fraai opgesteld. Met deze bakfiets verzorgen medewerkers van “special forces” het transport van graan naar de molen en van meel naar de bakkerij.

Ondanks de matige weersomstandigheden was het weekend heel gezellig en succesvol te noemen. Uit de vele reacties bleek wel dat de bezoekers zowel de prachtige tuin als de lekkernijen wisten te waarderen.

Op woensdag 24 juni brachten Marije Reijs en Ria Rijser van Inner Wheel Purmerend een bezoek aan de molen om het resultaat van hun sponsoractie aan te bieden. Deze „vette cheque” ter waarde van maar liefst 700,- euro werd dankbaar in ontvangst genomen. Een prachtige bijdrage voor de gewenste buitenverlichting van de molen.

IMG_9821

© Copyright 2020. De Stichting tot behoud van De Nachtegaal | Colofon