25 mei, Beemster Open Dag

Op Hemelvaartsdag 25 mei staan in De Beemster weer veel deuren wagenwijd voor u open

Ook korenmolen De Nachtegaal is die dag zeker weer een bezoek waard. Bij voldoende wind dragen onze molenaars zorg dat de wieken draaien en wordt er volop meel gemalen en bloem gezeefd. Uiteraard bent u van harte welkom om de molen van binnen en van buiten te bewonderen en staan wij graag voor u klaar om meer te vertellen over deze bijzondere Beemstermolen.

In de molenwinkel zijn natuurlijk al onze ambachtelijke meel- en mixproducten en ook ons eigen Nagtegaele bier (zowel Weizen-dubbel en Spelt-tripel) te koop.

 

Voor kleine molenaars

Kinderen zullen zich even een echte molenaar wanen als zij met een handmaalsteentje hun eigen zakje graan hebben gemalen. Na het met goed resultaat afleggen van het Nachtegaal molenexamen kan er ook nog een heus molendiploma mee naar huis worden genomen.   

 

Smikkelen en smullen

Maar geen echt molenbezoek zonder een lekkere molenpannenkoek. Van onze eigen BeemsterBetje pannenkoekenmix bakken wij deze dag tussen 12:00 en 15:00 uur overheerlijke pannenkoeken.

De ijskar van Geli Gelato biedt liefhebbers van ambachtelijk Italiaans ijs en Hawaiaans schaafijs de heerlijkste smaken.

 

Graag tot donderdag.  

© Copyright 2023. De Stichting tot behoud van De Nachtegaal | Colofon