Opening molenwinkel een feit

Sint en Piet bewonderden het interieur, inclusief molenaarshut. Dankzij een flinke financiële bijdrage van de Stichting Jonge Arnoldus en met hulp van vrijwillige schilders werd de molenwinkel gerealiseerd. Nadat de Sint toegezongen was in de molen, kwamen vele pepernoten via de meelbuis naar beneden…

Opening molenwinkel

Vanaf 10.45 uur kwamen steeds meer genodigden naar de molen. Gelukkig was de in aanbouw zijnde molenschuur open en konden de genodigden daar de komst van Sinterklaas en zwarte Piet afwachten. Ondertussen klonken er al gezellige Sinterklaasliedjes over het molenerf. Sint en Piet kwamen met de oude brandweerwagen van de brandweer Beemster.

Arnold Bartels sprak een welkomstwoordje voor Sint en Piet, daarna ontving Tineke Meinema een pakje van de Sint. Nadat ze het bijgevoegde gedicht had voorgelezen opende ze het pakje. Daar kwam de sleutel uit waarmee de molen geopend kon worden. Het hele gevolg ging naar de molen en na een fotomoment opende Tineke de molen. Daarmee was de opening van de molenwinkel een feit.

Sint en Piet bewonderden het interieur, inclusief molenaars hut.
Dankzij een flinke financiële bijdrage van de Stichting Jonge Arnoldus en met hulp van vrijwillige schilders is de molenwinkel gerealiseerd.
Nadat de Sint toegezongen was in de molen, kwamen vele pepernoten via de meelbuis naar beneden. Het bestuur ontving ook een cadeau met gedicht. Vanwege de samenwerking met het Special Forces Team was dat een bakfiets met bestuurder. Dit kreeg uiteraard onmiddellijk een mooie plek in de molen.

De Beemster Paerel broden die speciaal voor deze gelegenheid in de molen te koop waren, waren in korte tijd uitverkocht.
De Familie Bijman heeft de prachtige bank bewonderd, gemaakt van een molenwiek. Deze bank is een schenking van de inmiddels overleden Bertha Bijman. Tot slot was er nog warme en koude chocomel met molenspeculaas voor de aanwezigen.

We bedanken alle medewerkenden aan deze openingsdag voor de medewerking en we hopen u allen nog vaak te mogen begroeten in de molenwinkel.

© Copyright 2020. De Stichting tot behoud van De Nachtegaal | Colofon