Topdrukte bij De Nachtegaal

Zowel op de Beemster Open Dag op 5 mei, als tijdens de 3e Beemster Erfgoed Marathon op 8 mei wisten velen de weg naar de molen te vinden.

 

5 mei

Tijdens de open dag kon de molen worden bezocht en werd er volop graan gemalen en bloem “gebuild”. Op het terras konden de vele bezoekers van het zonnetje genieten en zijn er voor de liefhebbers honderden pannenkoeken van eigen meel gebakken.

Verder lag de nadruk deze dag vooral op de presentatie en verkoop van de drie door ons aangekondigde primeurs;

  • “Nagtegaele”, een speciaalbier van hoge gisting meesterlijk gebrouwen door brouwerij De Lepelaer van door ons gemalen Beemstergraan;
  • 100% Beemster speltmeel (en nu ook speltbloem en speltzemelen);
  • Nu ook ambachtelijk met “Beemsterwind” gemalen BD (Biologisch Dynamisch) meel.
open dag 2
open dag 1

 

 

 

 

 

 

 

8 mei

Ook tijdens de Beemster Erfgoed Marathon was het goed toeven op ons zonovergoten terras met sfeervolle life muziek.

De molen stond “vreugdevol “in het kruis” en beide deuren van de molen waren wagenwijd opengezet om ook belangstellende hardlopers een blik op het interieur te gunnen.

De meeste sportievelingen (zowel hardlopers als fietsers) zochten echter gewoon een gezellig plekje op het terras om van het heerlijke Beemster-appelbessensap te genieten. Ook de door Harry de Groot speciaal voor de gelegenheid gebakken Beemsterstokbroodjes met “Messekleverkaas” van Kaasmakerij Uitentuis ging er in “als koek”.

Filmpje: marathon

© Copyright 2020. De Stichting tot behoud van De Nachtegaal | Colofon