Nationale Molendag 2017

Molen in bedrijf

Open dag in de molen 

De 45ste Nationale Molendag wordt dit jaar op zaterdag 13 mei mei gehouden (sommige molens ook op 14 mei). Dit weekend vormt de uitgelezen kans om een molen van binnen te bekijken. Ruim 900 molens door het hele land zullen draaien en/of malen waarvan het merendeel ook de deuren voor je open zet. Ga ook naar binnen en ervaar van dichtbij het stoere karakter van de molen en de molenaar.

De molen beleef je pas echt als je binnen bent!
Je kent de molen vast van één van jouw dagelijkse routes naar school, werk of familie en vrienden. De molens zijn beeldbepalend voor Nederland. Maar deze monumenten beleef je pas echt, wanneer je binnen bent. Aangedreven door wind en water, voel je de molen trillen, kloppen en bonken. Kom tijdens de Nationale Molendag naar een molen bij jou in de buurt en ervaar hoe hij bijvoorbeeld graan tot meel maalt of water uit de polder pompt. Alle deelnemende molens staan op de website. https://www.molens.nl/molen/zoek-een-molen/

Gratis Molenkleurboekje en kleurwedstrijd voor de jongsten 
Voor de allerkleinsten ligt op elke opengestelde molen een gratis Molenkleurboekje klaar. Dit boekje staat vol met mooie kleurplaten waarmee zij de verschillende molentypen leren ontdekken. Daarnaast kunnen de kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd. De Hollandsche Molen beloont de mooiste kleurplaat met een molenbezoek voor de hele schoolklas van de winnaar.

Molen De Nachtegaal
Ook molen De Nachtegaal doet mee. Op zaterdag is de molen geopend van 10.00 -16.00 uur. U kunt gewoon rondkijken, meelopen met een rondleiding, kijken bij een zendamateur die in de molen aanwezig is en uiteraard liggen ook hier de Molenkleurboekjes klaar. Voor onze “thuisbakkers” is er de mogelijkheid tot het kopen van diverse meelproducten en mixen. Daarnaast is er voor de bierliefhebbers ons eigen tarwebiertje “Nagtegaele”. Hiervan is inmiddels een tweede serie gebotteld en wederom uitsluitend bij molen De Nachtegaal verkrijgbaar. Dit speciaalbier (Dunkel Weizen, 7 %) is een uniek Beemsterproduct dat door Sjaak van der Lee (brouwerij De Lepelaer) is gebrouwen.

U bent van harte welkom.

Op zondag 14 mei is De Nachtegaal niet geopend.

© Copyright 2023. De Stichting tot behoud van De Nachtegaal | Colofon