“Heel Beemster Bakt” inmiddels van start gegaan

Op 9 november organiseert Korenmolen De Nachtegaal het bakevenement “Heel Beemster (en Omgeving) bakt”.

Ook inwoners van Purmerend, De Rijp en andere omliggende plaatsen kunnen meedoen. Wie bakt de lekkerste taart, koek, cake of brood.

 

Met een zeer geslaagde workshop in Lunchroom De Kosterij ging het bakfestijn 5 oktober j.l. van start. De bekende meesterbakkers Harry en Marcel de Groot uit Purmerend deelden hun geheimen met een groot aantal enthousiaste thuisbakkers.

foto Geert Heikens

Maar laat u zich niet weerhouden. Ga de uitdaging aan en breng op zaterdag 9 november uw heerlijke taart, cake, koekjes of brood naar de Keijserkerk in Middenbeemster. ’s-Middags worden al deze lekkernijen door een deskundige jury gekeurd. De Nachtegaal maakt van de jurering een feestelijke gebeurtenis met als hoogtepunt een verrassende presentatie van de uitslag en de uitreiking van maar liefst 9 prijzen. Maar eerst  wordt nog een komisch wagenspel opgevoerd, dat speciaal voor dit bakfestijn is geschreven.

 

Er kunnen maximaal 90 deelnemers meedoen. De deelname (nu zonder workshop en zonder meelpakket) is kosteloos. Aarzel dus niet en schrijf nu direct in via www.heelbeemsterbakt.nl voordat u te laat bent. Er kan nog worden ingeschreven voor de categorieën “taart”, “cakes en koek” en “brood”. Maar doe dit snel, het kan nog tot uiterlijk de dag voorafgaand aan de wedstrijd.

 

Maak van dit bakfestijn de feestelijke afsluiting van de 350e verjaardag van Korenmolen De Nachtegaal.

© Copyright 2023. De Stichting tot behoud van De Nachtegaal | Colofon