Een molen goed genoeg om gebruikt te worden als examenmolen.

 

Op dinsdag 12 december werd korenmolen “De Nachtegaal” in Middenbeemster wederom gebruikt voor het afnemen van examens voor windmolenaar. Dit examen sluit de gehele opleiding tot windmolenaar af.
De opleiding wordt gegeven door het Gilde van Molenaars en het examen wordt afgenomen door de examencommissie van vereniging De Hollandsche Molen.

Deze keer waren er 2 kandidaten die beiden het examen met succes hebben afgelegd.  De laatste kandidaat was slechts 17 jaar oud en daarmee op dit moment een van de jongste molenaars van Nederland.

Het examen werd afgenomen door 3 examinatoren en bijgestaan door een notulist.  Er waren verder een aspirant examinator en een aspirant notulist aanwezig.

Het geheel werd begeleid door onze eigen molenaars Sander en Harrie. Harrie is inmiddels ook de voorzitter van de landelijke examencommissie van vereniging De Hollandsche Molen.

Al met al een mooie dag voor korenmolen “De Nachtegaal” waarmee wederom onze positie in de samenleving wordt bevestigd, alsmede de uitstekende staat van de molen, mogelijk gemaakt door de enthousiaste inzet van al onze vrijwilligers en sponsoren. Een molen goed genoeg om gebruikt te worden als examenmolen.

© Copyright 2023. De Stichting tot behoud van De Nachtegaal | Colofon